Минусите на сглобяемите къщи

Повече за строителството на сглобяемите къщи

  1. Отекване на звука през стените и подовете. Това е недостатък на всички дървени стени и подове. Той е свързан с малката маса на конструкцията, което не позволява достатъчно затихване на значителни вибрации. Частично решаване на проблема се постига с топло и звукоизолация.
  2. Необходими са висококвалифицирани строители. В технологичен план строителството на сглобяемите къщи е по-сложнo от всяка друга и предполага подходящи квалификации. Наличието на модерен инструмент и компетентно проектиран проект.
  3. Отношение към сглобяемите къщи в нашата страна. Въпреки че този минус вече не е технология, сглобяемите къщи стават все по-популярни за вили у нас, именно поради лекотата на построяване, големия брой несъмнени предимства.

Висока скорост на строителството на сглобяемите къщи

За да се изгради всяка друга къща (като се вземе предвид производството на домашния комплект), ще са необходими поне шест месеца. Скелет с площ от 150 м2 ще бъде готов за 3 месеца. И няма да ви е необходим нито мощен повдигащ, нито друго оборудване. Нито голям екип – само трима-четирима души. По принцип може да се изгради независимо, от силите на едно семейство, основното е внимателно да се подготви и събере максимална информация.

Възможността за работа в студения сезон

Стените на рамката са лесни за сглобяване при всяка температура на въздуха – просто трябва да избягвате намокрянето на изолацията и частите на рамката. Пилотно-винтовата основа може да се монтира и през зимата. Такава всесезонност Ви позволява да спестите пари, тъй като през зимата цените на строителните услуги са леко намалени поради спадащото търсене.

Въз основа на гореизложеното изглежда, че отговорът на въпроса дали да се изгради рамкова къща е очевиден. Но тази технология си има своите недостатъци.

Основният плюс на сглобяемата къща е ниската консумация на енергия за отопление. При правилен дизайн, монтаж на висококачествени прозорци и врати и наличието на входен вестибюл, консумацията на енергия за отопление на 10 квадратни метра площ в студения сезон ще бъде 200–300 W.

Висока скорост на строителството на сглобяемите къщи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *