Премахване на вдлъбнатини с метода на лепилото

Като правило, след извършване на описаните по-горе процедури, издутина остава с вдлъбнатина в центъра. Също така трябва да се отървете от него – като използвате флуоропластова или тефлонова сърцевина с тъп връх, като леко почуквате по краищата на издутината. След това издутината ще изчезне и вместо нея ще се появи вдлъбнатина с по-малък диаметър. За да го премахнете, трябва да следвате стъпките, описани в параграфи 1-5 от предишния списък, като използвате бутало с по-малък диаметър.

Премахване на вдлъбнатини с метода на лепилото. В някои случаи процедурата ще трябва да се извърши три или повече пъти подред, за да се премахне напълно дефектът на корпуса на машината. Работата с вакуумния метод в общи линии е сходна с метода, описан по-горе.

Последователността на работа ще бъде следната:

Използване на вендуза за отстраняване на вдлъбнатини по тялото.

Измийте повърхността на каросерията на автомобила и отстранете всички остатъци и малки частици от местата, където се намира вдлъбнатината.

Поставете вендузата върху вдлъбнатината, която ще се ремонтира.

Заключете вендузата на място (някои модели имат специални устройства, които ви позволяват да преместите вендузата по повърхността на тялото).

Евакуирайте целия въздух между вендузата и тялото, като по този начин се гарантира високо ниво на вакуум. След като фиксирате вендузата на място, дръпнете я.

В зависимост от конкретния модел можете да дръпнете директно върху корпуса на вендузата или да завъртите специална дръжка с резба.

Всмукателната чаша ще се движи и ще дърпа с нея повърхността на корпуса на машината. Вакуумният метод за премахване на вдлъбнатини от градушка е най-щадящият към боядисването на автомобила. Следователно, ако лаковото покритие на вашия автомобил не е с най-добро качество или се прилага дълго време, тогава вакуумният метод ще ви подхожда по-добре от другите.

Премахване на вдлъбнатини с метода на лепилото

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *