Първото нещо, което трябва да разберете, когато става въпрос за боксови ръкавици, е класификацията на ръкавиците.

Има 6 основни типа боксови ръкавици:

1/Любителски. При тях зашиването им става по такъв начин, че палецът да е успореден на ръката. Този модел не е проектиран да нанася мощни удари, тъй като съществува риск да  нараните пръста или да го извадите от ставата.

2/Професионални. С тях се нанася силен удар, така че ръкавиците не се считат за безопасни. Подвидовете се класифицират според теглото: 6,8, 10, 11 унции. Свързването държи всички пръсти на място. Важно е да го направите правилно. Големият е в допир до средния и показалеца, а именно върху вторите им фаланги. Това положение на пръстите предотвратява възможно нараняване.

3/Бойни. Тoзи вид боксови ръкавици се купуват за състезания, разделени са на видове в зависимост от масата. Характерни особености са уплътненият пълнител и заоблената форма.

4/ Тренировъчни. Можете да спарите в тях. Подходящи за упражнения във фитнес залата. Теглото варира от 12-16 унции. Моделите велкро се считат за доста практични.

5/Снарядни. Тези боксови ръкавици се различават от други видове с твърдата си външна част. Те се използват от спортисти за тренировки с пешки, лапи, пневматични круши.

6/Аеробни. Предназначени са за посещение на аеробни класове.

Изборът на ръкавици за бокс в този параметър е много прост – съсредоточете се за какво точно ги купувате. По-нататък е всъщност по-трудно, нужно е да се внимава с пресмятането на параметрите.

Спецификации или характеристики на боксовите ръкавици

Най -важните характеристики на боксовите ръкавици:

  • тегло;
  • размерът;
  • пълнител;
  • формата;
  • вид на фиксиране;
  • материал;
  • антибактериален слой;
  • въздухообмен.

Масата се изчислява в унции. Колкото по-тежки са ръкавиците, толкова по-високо е нивото на безопасност. Следователно оборудването е неразделна част от процеса на тренировка.

Големите ръкавици ще смекчат удара и ще защитят лицето на боеца. Боксови ръкавици са на разположение за закупуване. При производството се използва естествен материал или висококачествена изкуствена кожа. Напълнени са с пяна или памучна вата.

Боксови ръкавици – 6 основни типа