Възможни дефекти при полиране на фарове

Ефективното машинно полиране на фарове може да премахне многобройни дефекти на боята и макар да не може напълно да изкорени дълбоки драскотини и каменни стърготини, които са проникнали в основата и грундовите слоеве (защото бихте изравнявали повърхността твърде далеч), това със сигурност може да намали външния им вид чрез закръгляване на твърди ръбове, за да смекчите начина, по който светлината се отразява обратно към окото ви.

Най -честите дефекти, които срещаме при детайлизиране, са …

Фини драскотини

Класическият кошмар по време на измиване, това са по същество фини драскотини, причинени от лоши техники за почистване (а именно не предварително измиване и плъзгане на мръсотия по повърхностите). Те имат вид на паяжина, когато слънцето ги удари. За да подчертаем тези и други дефекти по време на етапите на корекция, използваме силен източник на светлина, който е проектиран да подражава на слънцето, като нашия Swirl Spotter. Добрата детайлна лампа е инструмент, който е почти толкова важен, колкото самата машинна полираща машина.

Често причинени от абразия с жив плет или дрехи, това са много леки драскотини в лаковия слой, забележими, защото пречупват светлината по случаен начин. Често ще откриете, че те са далеч по -линейни от въртящите се белези.

Откриване на вода и киселина

Офорт е мястото, където веществото яде директно в прозрачния лак или горния слой боя, причинявайки видима следа. Това е рядкост, но в някои случаи, когато корозивни вещества са били оставени достатъчно дълго, ецването може да бъде толкова силно, че да премине през горните слоеве чак до грунда.

Основните причини за ецване са птичи изпражнения (които съдържат силно разяждаща пикочна киселина) и киселинен дъжд, който се предизвиква от излишък на въглерод и серен диоксид в атмосферата, който се разтваря във водни пари и след това пада като дъждовна вода.

Водни Петна

Това са белези на повърхностно ниво, причинени от примесите, открити в чешмяната вода. За разлика от обикновената дъждовна вода, чешмяната вода – това, което използваме за измиване на колите ни – не е особено чиста и съдържа всякакви минерални отлагания. Ако се остави да изсъхне върху боята ви, тези примеси се оставят, вграждайки се в повърхността. Това е причината, поради която е важно да изсушавате боята си с Aqua Deluxe или копринена сушилна кърпа след всяко измиване, така че тези примеси никога да не получат шанс да се утаят и изядат в горния слой.

Холограми

Понякога наричани буферни знаци или буферни следи. Те обикновено идват от лоши техники на рафиниране или непосредствено след груби етапи на рязане. Често изглеждащи като скучни пътеки, те изискват полиране по време на етапите на рафиниране и довършване.

Окисление

Това също може да бъде изкоренено чрез полиране. И там с течение на времето кислородните молекули във въздуха реагират с боята, за да предизвикат млечен, избледнял вид. Това може би е най -забележимо при червените автомобили. Когато те избледняват до розово, или черните коли, при които избледняват до сиво.

Какви могат да бъдат възможни дефекти при полиране на фарове