Защо е така удобно да се работи с гипсокартин

Това свойство е много полезно при производството на арки, различни сложни прегради и други конструкции. И ако добавите метален профил към гипсокартон, можете да извадите конструкция с абсолютно всякаква сложност.

Също така, като използвате листове от гипсокартон, можете да направите идеално гладки стени и прегради.

Ако се използва еднослойна облицовка, тогава много често се използва лепило с гипсова основа. В случай, че има рамка и е необходимо да фиксирате гипсокартон към нея, тогава е необходимо да вземете винтове с отвертка за работа. Тогава вътре ще бъде възможно да се полагат проводници, кабели и т.н., като цяло всичко, което трябва да бъде скрито от погледа.

Освен това, когато работите с гипсокартон, той може да се намокри и след това да му се даде по-сложна форма, тоест не страда от влага, а напротив – помага му. Трябва да се отбележи, че този материал напълно отговаря на всички екологични стандарти, което го прави напълно безопасен.

Нашата търговска фирма Естро има за цел намирането на оптимално решение за всеки конкретен проект.  За връзка телефонът ни е: (+359) 89 664 2072.

Как се е появил гипсокартонът

Такъв невероятен материал, незаменим в съвременното строителство, се появи при доста странни обстоятелства. Още през 19-ти век Августин Сакет просто искаше да измисли нови начини за използване на хартията, възможността за ново приложение на своите производствени ресурси. Резултатът беше строителна плоскост, в която слой от гипс беше залепен с много слоеве тишу хартия. Както е в случая с много други иновации, гипсокартонът не предизвика голям интерес в началото. Преодоляването на съпротивата на навика и установените правила в строителството е доста трудно.

Известно време по-късно благодарение на Кларънс Утсман е създаден стандартът за гипсокартон, който се използва и до днес. Композитният материал, изработен от гипс и картон, стана широко разпространен и след това стана напълно незаменим в много области на строителството

Намиране на оптимално решение за всеки проект е гипсокартонът