Ако искате кожата Ви да изглежда на 100% добре при всякакви условия, имате нужда от маски за лице в козметиката за лице. Съдържанието на полезни и лечебни съставки в тази козметика за лице е в пъти по-високо от всички кремове. В допълнение, ефектът от маските се вижда буквално след първото приложение. Маските за лице, подобно на серумите, са предназначени за решаване на определени кожни проблеми и нужди: овлажняване, подхранване, почистване, лифтинг и др. Препоръчително е да ги използвате 1-2 пъти седмично.

SOS средства – Маски за лице в козметиката за лице

В допълнение към всички изброени по-горе козметични средства за грижа на кожата на лицето, определено трябва да имате в арсенала си така наречените SOS инструменти, които ще ви помогнат бързо да се справите с малки проблеми в навечерието на важно събитие, на което трябва да изглеждате страхотно.

Козметиката за лице като цяло включва няколко раздела: средства и методи за подобряване на външния вид (декоративни); методи и средства за грижа за кожата на лицето. Всичко, което не се отнася за декоративната козметика, се нарича грижа.

Тази козметика за лице, изпълнява няколко функции:

  • подобрява външния вид на кожата;
  • изравнява грапавостта;
  • избелва;
  • премахва грима и естествените замърсявания;
  • бори се срещу заболявания като акне;
  • поддържа и подмладява кожата;
  • предпазва от ултравиолетова радиация.

Колко често може и трябва да се прилага козметика за лице зависи от това какво е средството: кремове за домашна употреба, професионални хардуерни процедури в медицински център или инжекции за младост в салон за красота.

Плюсовете и минусите на всеки козметичен продукт могат да се определят по няколко параметъра.

Привлекателността на козметиката за лице е първото нещо, което хваща окото ни. Дизайнът на опаковка, шишенцето, тубата, буркана, понякога играят решаваща роля и влияе на цената. Например, младежката козметика за лице определено ще заинтересува момичетата и ще привлече вниманието.

Съставът е това, на което по-възрастните купувачи обръщат внимание преди всичко.

Маски за лице в козметиката за лице