6 съвета за избор на най-подходящата градинска люлка

Когато дойде време да обзаведем нашата градина, на нас ни се предлагат хиляди възможности. Озеленяване, украса, обзавеждане. Мебелта на един дом е важна както за интериора, така и са екстериора. Тя придава обикновен характер. Затова е важно да е съобразена с определени неща, за да градината изглежда стилна. За една градинска люлка това са материал, стил, размер и марка.

Стил на градината

За да изберете стила на вашата градина, трябва да помислите за сегашната или бъдещата си градина и как изглежда. Искате ли вашата градина да е спокойна, модерна или привлекателна? Когато получите образа в ума си, можете да вмъкнете видовете люлки, които споменах по-горе, във вашата градина. Това трябва да отнеме известно време, но е много ефективно за вас да изберете подходяща люлка за вашата градина. Направете го сега, преди да преминете към следващата стъпка

Възрастов диапазон

Каква е възрастовата група на вашето семейство или приятели? Хората, които винаги отиват в къщата ви, за да купонясват заедно, или хората, които често каните у дома си, за да си поговорите. Ето ръководство за вас, Нисък възрастов диапазон (1 – 30), Среден възрастов диапазон (31 – 59) и Висок възрастов диапазон (60 – 100).

Причината да направите тази част е да ви позволим да прецените, че теглото на хората, които седят на люлката, е подходящо за избраните от вас видове люлки.

Дължина и цвят на градинската люлката

Сега е време да обмислите пространството, което искате да заема вашата люлка. Препоръчително е да оставите 200 см ширина и 150 см дълбочина за вашата люлка, тъй като по-голямата част от ширината и дълбочината на люлката са между тези диапазони.

Освен това, цвета на люлката можете да изберете този, който е подходящ за вашата градина и да изглежда красиво и уникално във вашата градина. Ето най-често срещаните цветове -черно, бяло, сиво, праскова и др.

Сила и издръжливост на градинската люлка

Здравината и издръжливостта на люлките зависят от материала, който изберете. Друг съвет, за да сте сигурни, че здравината и издръжливостта са добри, е да проверите прегледа на магазина, който възнамерявате да купите.

Марка

Марката на люлките е най-важната част от получаването на люлка. Уверете се, че сте избрали марка, която  на пазара над 5 години, това ще гарантира, че качеството на продукта е достатъчно добро. Повечето хора няма да проверят кога е основана компанията, ако го направите, ще вземете по-мъдро решение от други, които не го правят

Видове материали за градинска люлка
  1. Метал

Металната люлка днес е най-често срещаният вид материал, използван за направата на градински люлки, тъй като е евтин материал. Въпреки това, за метална градинска люлка трябва да се грижите добре, за да може да удължи живота си, тъй като това е материал, който лесно се поврежда.

  1. Дървена конструкция

Дървените люлки са предпочитани, ако искате градина, която изглежда по-естествена и се усеща като градина – те са почти като продължение на самата градина. Дървесината е издръжлива, лесна за обработка и лесна за поддръжка. Въпреки това има много различни видове дървесина, уверете се, че не избирате дървена градинска люлка, която е много евтина, в противен случай качеството на дървесината няма да е добро.

  1. Стомана

Стоманената люлка често се използва в градината, тъй като не се поврежда и може да устои на всякакви метеорологични условия. Освен това, той може да издържи и на UV лъчи.

 

Избор на градинска люлка