За да преминат лятна езикова школа в определена страна, чужденците трябва да имат подходяща виза. По-лесно е да получите краткосрочна виза, отколкото да учите редовна програма в училище, колеж или университет, тъй като продължителността на летните програми в езиковите училища обикновено не надвишава 3 месеца. За някои страни е предвидена опростена схема за получаване на виза: например, ако искате да учите в Кипър през лятото на курс, който продължава не повече от 90 дни, можете да получите виза онлайн безплатно.

 

Учебният процес в езиковите гимназии

В езиковите школи децата се разделят на малки групи от 8-15 човека, в зависимост от нивото им на знания за ефективно и продуктивно обучение. Разпределението се извършва според резултатите от приемния тест, който учениците полагат при пристигането си в училището или предварително дистанционно. Училищните учители са носители на езика и са квалифицирани да работят с деца.

 

Стандартните програми в школите за изучаване на чужди езици включват:

  • увеличаване на речниковия запас
  • разрушаване на езиковата бариера
  • правилно произношение
  • изучаване на граматика
  • свободно четене
  • развитие на писането
  • красива реч
  • слушане с разбиране.

Всяка една от точките е много важна при изучаването на чужд език! Освен това е необходима ежедневна практика – за това са създадени всички необходими условия в езиковите школи в чужбина, където деца и възрастни са напълно потопени в езиковата среда.

 

Списък на езикови училища в чужбина за възрастни и деца

Престижно училище Hampstead School of English London (Великобритания, Лондон) – Тази лятна езикова школа е характерна с широка гама от тематични курсове по английски език за деца и възрастни: курсове за хора с определена специалност, за подготовка за изпити, академични програми

Лятна езикова школа Kaplan New York Empire State. В Ню Йорк се намира в центъра на мегаполиса на 63-ия етаж на офис сграда небостъргач. Цената на курсовете по английски е от $ 450 / седмица

Лятна езикова школа Eurocentres Lausanne на брега на Женевското езеро предлага програми по френски език за студенти: бизнес курс, стандарт, DELF.

Как да вземете виза за посещение на лятна езикова школа?