Без добра видимост е невъзможно шофьор  да си подсигури безопасност по улиците на града с интензивен трафик. Ето защо е по-добре начинаещият шофьор да развие този навик още от самото начало по време на преминаването на шофьорски курсове.

Следвайте и спазвайте ограничението на скоростта – шофьорски курсове

В градския цикъл спазването на скоростния режим също е изключително важно. Превишената скорост може да доведе до сериозни последствия. В град с интензивен трафик и много пешеходни преходи това е гаранция за безопасно пътуване. Важно е да знаете ограниченията на скоростта и да не ги превишавате дори в ситуация, в която много бързате.

Според правилата за движение на много места ограничението на скоростта в града е 50 км/ч. Максимално допустимата скорост също е важно да бъде спазвана. Възможно е обаче на пътя да има знаци, които определят различно ограничение на скоростта. Също така е важно да знаете, че правилата за шофиране за начинаещи шофьори установяват специално ограничение на скоростта – не повече от 70 км / ч по всички пътища, освен ако не е предвидено друго със знаци или пътна маркировка.

Какво трябва да се има предвид при пътуване?

Ако шофирате в града за първи път, по-добре е да планирате маршрута предварително. Това е важно условие за успешното преминаване. След като проучите маршрута, ще знаете къде кръстовищата са регулирани, къде не, какви скоростни режими има на различните места и т.н. Такава подготовка значително ще опрости Вашето пътуване.

Предлагаме Ви и някои допълнителни съвети, които ще направят пътуването ви по-безопасно.

  • Избягвайте ненужните маневри. Опитайте се да не правите завои или обратни завои, освен ако не е необходимо.
  • Винаги спазвайте правилата за паркиране. Следвайте линиите, не заемайте две паркоместа, бъдете отговорни в действията си.
  • Винаги се позиционирайте за маневрата. В никакъв случай не бива да престроявате непосредствено преди завой или пък в зона за обратен завой.
  • Бъдете готови винаги да спрете, ако се наложи.
Следвайте и спазвайте ограничението на скоростта – шофьорски курсове