Различни стилове мебели за баня

Баните в ретро стил често са завършени с лъскави плочки. Например, черно и бяло, синьо, светло кафяво. На такъв фон бял водопровод и мебели в благородни естествени цветове ще изглеждат страхотно.

Английски

Строгите мебели за баня в английски стил в естествени цветове изглеждат страхотно в благороден английски интериор. Материалът е дърво. Но покритието може да бъде метално или стъклено. Прозрачните врати или дискретният дизайн на витражи изглеждат страхотно.

Матовите фитинги перфектно съжителстват с резбовани геометрични шарки. А сдържаните нюанси са в перфектна хармония с ярки акценти под формата на умишлени драскотини.

Масивните продукти, изработени от благородни дървесни видове, изглеждат солидни. Такива модели са идеално комбинирани с медни и каменни вани. Тази опция обаче не е за малка стая – тежките мебели визуално „ядат“ квадратни метри.

Класически

Класически мебели за баня – дискретни форми, естествени материали, естествени цветове. Чудесен вариант са дървените продукти с каменни плотове. Например шкафове-стойки под мивката, маси за парфюми и козметика.

В интериора на класическа баня обикновено има окачени шкафове с издълбани шарки. Има опции както за просторни, така и за малки стаи. Такива шкафчета са перфектно съчетани с елегантен санитарен фаянс без дизайнерски излишъци в дизайна.

Модерни стилове мебели за баня

Изборът на мебели за баня в модерен стил е ограничен от тенденциите на мейнстрийма. Необичайни форми, атрактивни нетривиални нюанси, смели комбинации от материали са добре дошли. Например, хай-тек стилът мебели за банясе характеризира с дизайни от метал и стъкло, сканди – примери за лаконични форми и светли цветове, минимализъм – дискретни дървени модели без декор.

 

Мебели за баня: характеристики и видове

Нека да обсъдим най-популярните видове мебели. Обикновено именно от този списък дизайнерите избират декора за банята.

Стенни шкафове

Окачените шкафове са миниатюрни продукти за рационално организиране на складовата площ. Тези модели са по-малки от традиционните шкафове, така че са подходящи за компактни бани.

 

Защо да изберете нашата клиника за Вашата инравенозна дифузия с витамини и минерали?

Инравенозна дифузия с витамини в нашата специализирана клиника е:

 • технологии и принципи на работа на водещи лекари;
 • индивидуален избор на състава и дозировката на витаминната смес;
 • участие в процеса на опитни специалисти от високо ниво;
 • провеждане на процедурата в удобни условия; разбира се, приятелско отношение към всеки пациент.

Приемайки курс на интравенозна витаминна терапия в клиниката ни, Вие получавате тласък на здравето, който няма да изтече много дълго време. Ще останете доволни, заредени, свежи и пълни със сила и енергия.

Инравенозна дифузия с витамини е един от най-ефективните методи

Тя е метод за подмладяване и оздравяване на тялото, намерил приложение не само в медицината, но и в козметологията. Процедурата вече е много популярна в Европа, САЩ, Япония. Към нея прибягват както общественици (политици, хора на изкуството, спортисти), така и обикновени хора, които ценят времето и здравето си.

 

По-рано се обръщаше малко внимание на този метод на превенция. Сега обаче вече имаме специализирани клиники, които са професионалисти в ексклузивни витаминни инфузии за здраве и красота.

 

Какво представлява интравенозната витаминна терапия?

Инфузионната терапия е терапевтична и профилактична процедура, която се предписва за:

 • ефективно лечение и подмладяване на тялото;
 • укрепване на имунитета, повишаване на устойчивостта на стрес;
 • подобряване на тена и тонуса на кожата;
 • ускоряване на метаболитните процеси в организма, загуба на тегло;
 • елиминиране на токсините, след настинка, махмурлук, отравяне.

Лекарят инжектира венозно разтвор, съдържащ витамини, микроелементи и хранителни вещества. Така всички полезни компоненти, необходими на тялото, веднага влизат в клетката.

Курсът на инфузионна терапия

Той възстановява водния, киселинно-алкалния баланс в организма, укрепва имунната система, подпомага възстановяването след боледуване, енергизира и повишава издръжливостта на ежедневните физически и емоционални натоварвания, както и устойчивостта на организма към стрес.

Ефективността на витаминните капкомери е няколко пъти по-висока от витамините в таблетки. Това се дължи на факта, че лекарствата в таблетки, когато попаднат в стомашно-чревния тракт, се абсорбират само частично и повечето от полезните витамини се унищожават и екскретират от тялото.

Повече информация относно инравенозна дифузия с витамини тук.

Мебели за баня от различни материали

Пластмаса при изработката на мебели за баня

Това е най-евтиният материал от списъка за мебели за баня, но предимствата му не свършват дотук. Пластмасата е естетична, лесна за почистване, изобщо не се страхува от влага. Уважаван е дори от световно известни мебелни фабрики.

Пластмасата е доказала своята гъвкавост в продължение на десетилетия на употреба в жилищни райони. От него се правят плотове, кутии, фасади на нощни шкафчета и шкафове.

Материалът е дори полупрозрачен, наподобяващ истинско стъкло. Пластмасовите мебели за баня се препоръчват за тези, които обичат широката гама от цветове на слушалките, обмислят възможността за прилагане на шарки и също така не искат да плащат повече за тези предимства.

Стъкло за шкафове за баня

Стъклото е по-подходящо за баня от всеки друг материал. Практичност, водоустойчивост, естетически вид са само част от неговите предимства. Мебели със стъклени елементи е подходящо да поставите в баня с всякакъв размер.

Най-известният начин да добавите практичност към стаята е да инсталирате шкаф под мивката. Така гостите никога няма да имат проблеми с почистването. Трябва обаче да помним, че водата бързо се оттича от стъклената повърхност върху същата дървена кутия или врати. За да избегнете това, се препоръчва да поставите ограничителни первази по стените, съседни на плота.

Рафтове, врати и цели комплекти мебели също са изработени от стъкло. Материалът варира по цвят и степен на мътност. Стъклото не е евтин вариант, но способността му да се адаптира към всеки стил на интериора завладява дори хората с ограничен бюджет.

Естествен камък или негов еквивалент – композит.

Базалт, мрамор, гранит са материали, чийто експлоатационен живот се измерва в десетки години, ако не и в стотици. Наличието на естествен камък в интериора на банята е показател за състоянието на цялата къща.

Обичаен начин за използване на гранит или мрамор за изработване на мебели за баня е производството на плотове с изрязан отвор за мивка. Последният се поставя над или под плота, като вторият метод е по-практичен.

Въпреки че естественият камък няма аналози по отношение на издръжливостта, той също изисква грижи. Няма проблеми с избора на продукти – това са лакове, шампоани с камъни, които отблъскват вода, мръсотия и мазнини. Те нежно почистват повърхността, без да нарушават нейната цялост и без да оказват негативно въздействие. Цената на каменните плотове е много по-висока от цената на пластмасовите или дървените колеги. Формира се в зависимост от дебелината, породата, качеството, външния вид.

Малко по-евтин е изкуствен камък или композит. Предимството му е способността да имитира всяка естествена порода, без да жертва качеството. Подобно на базалт с гранит, композитът е устойчив на влага и не се страхува от механично напрежение. Ако се покрие с гелкоут (гелоподобен състав за защита на композитни продукти), той също става антибактериален.

Накратко това е всичко, което трябва да знаете за видовете мебели за баня и материалите за изработката им. Въз основа на този преглед потребителят ще може да вземе правилното решение при избора на слушалка за банята.

Избор на градинска люлка

6 съвета за избор на най-подходящата градинска люлка

Когато дойде време да обзаведем нашата градина, на нас ни се предлагат хиляди възможности. Озеленяване, украса, обзавеждане. Мебелта на един дом е важна както за интериора, така и са екстериора. Тя придава обикновен характер. Затова е важно да е съобразена с определени неща, за да градината изглежда стилна. За една градинска люлка това са материал, стил, размер и марка.

Стил на градината

За да изберете стила на вашата градина, трябва да помислите за сегашната или бъдещата си градина и как изглежда. Искате ли вашата градина да е спокойна, модерна или привлекателна? Когато получите образа в ума си, можете да вмъкнете видовете люлки, които споменах по-горе, във вашата градина. Това трябва да отнеме известно време, но е много ефективно за вас да изберете подходяща люлка за вашата градина. Направете го сега, преди да преминете към следващата стъпка

Възрастов диапазон

Каква е възрастовата група на вашето семейство или приятели? Хората, които винаги отиват в къщата ви, за да купонясват заедно, или хората, които често каните у дома си, за да си поговорите. Ето ръководство за вас, Нисък възрастов диапазон (1 – 30), Среден възрастов диапазон (31 – 59) и Висок възрастов диапазон (60 – 100).

Причината да направите тази част е да ви позволим да прецените, че теглото на хората, които седят на люлката, е подходящо за избраните от вас видове люлки.

Дължина и цвят на градинската люлката

Сега е време да обмислите пространството, което искате да заема вашата люлка. Препоръчително е да оставите 200 см ширина и 150 см дълбочина за вашата люлка, тъй като по-голямата част от ширината и дълбочината на люлката са между тези диапазони.

Освен това, цвета на люлката можете да изберете този, който е подходящ за вашата градина и да изглежда красиво и уникално във вашата градина. Ето най-често срещаните цветове -черно, бяло, сиво, праскова и др.

Сила и издръжливост на градинската люлка

Здравината и издръжливостта на люлките зависят от материала, който изберете. Друг съвет, за да сте сигурни, че здравината и издръжливостта са добри, е да проверите прегледа на магазина, който възнамерявате да купите.

Марка

Марката на люлките е най-важната част от получаването на люлка. Уверете се, че сте избрали марка, която  на пазара над 5 години, това ще гарантира, че качеството на продукта е достатъчно добро. Повечето хора няма да проверят кога е основана компанията, ако го направите, ще вземете по-мъдро решение от други, които не го правят

Видове материали за градинска люлка
 1. Метал

Металната люлка днес е най-често срещаният вид материал, използван за направата на градински люлки, тъй като е евтин материал. Въпреки това, за метална градинска люлка трябва да се грижите добре, за да може да удължи живота си, тъй като това е материал, който лесно се поврежда.

 1. Дървена конструкция

Дървените люлки са предпочитани, ако искате градина, която изглежда по-естествена и се усеща като градина – те са почти като продължение на самата градина. Дървесината е издръжлива, лесна за обработка и лесна за поддръжка. Въпреки това има много различни видове дървесина, уверете се, че не избирате дървена градинска люлка, която е много евтина, в противен случай качеството на дървесината няма да е добро.

 1. Стомана

Стоманената люлка често се използва в градината, тъй като не се поврежда и може да устои на всякакви метеорологични условия. Освен това, той може да издържи и на UV лъчи.

 

Предимства от наемане на автомобил

 • Евтина застраховка при наемане на автомобил

Застраховката за наемане на автомобил обикновено е по-евтина от обикновената застраховка за кола. Някои компании предлагат и допълнителни опции за покритие на вашата отговорност при наемане на кола.

 

 • Допълнителни функции за безопасност

Много коли под наем се предлагат с въздушни възглавници и антиблокиращи спирачки. Те са оборудвани с имобилайзери за обезопасяване на автомобила и предотвратяване на случайна кражба, както и с устройства за проследяване, които ви позволяват да знаете къде се намира вашият автомобил под наем по всяко време чрез интернет връзка или приложение за мобилен телефон.

 

 • Разходи при наемане на автомобил

Спестяването на разходи е най-очевидното предимство на наемането на кола под наем. Можете да спестите пари, като избягвате закупуването на нова или употребявана кола или превозно средство. Освен това ще избегнете разходите за газ, поддръжка, застраховка и евентуални повреди.

 

 • Свобода

Когато наемете кола под наем, вие имате свободата да пътувате и да посещавате приятели или семейство без никакви ограничения от автобусни разписания или ограничени маршрути, които трябва да използвате, когато използвате автомобила си. В зависимост от графика ви можете да изберете кога да започнете и да завършите пътуването си.

 

 • Време

Лесно е да се возите, ако изберете кола под наем на дълги разстояния. Можете да пристигнете на местоназначението си в най-подходящото за вас време.

Например, вместо да резервирате билет за полет или влак, за да се върнете у дома в три часа сутринта, можете просто да наемете превозното средство за следващия ден и да започнете да търсите автосервиз, където можете да поправите всичко, което не е наред с вашия кола.

 

 • Защита

Когато наемете кола под наем, имате подходящото застрахователно покритие. Трябва да проучите законовите изисквания във вашия щат и да се уверите, че купувате местно застрахователно покритие за целия период на вашия наем.

 

 • Разнообразие от избор

Компаниите за коли под наем разполагат с голямо разнообразие от автомобили и модели, от които можете да избирате. Предлагат се и високопроходими и високопроходими автомобили подходящи за наем.

Компаниите за отдаване под наем разполагат и с голямо разнообразие от автомобили, камиони и миниванове, от които да избирате, подходящи за всякакви пътувания, включително пазаруване или екскурзии до топли места.

 

 • Повече пробег

Няма ограничения за разстоянието, което можете да изминете по време на наетия период, когато наемате кола. Ако имате планирано пътуване на дълги разстояния и трябва да изминете повече от 160 мили, без да се връщате към първоначалната си начална точка, не забравяйте попитайте за ограниченията на пробега под наем.

Освен това се уверете, че вашата кола под наем има способността да измине повече от 160 мили, ако не се използва за дълги пътувания.

Повече информация тук.

Маски за лице в козметиката за лице

Ако искате кожата Ви да изглежда на 100% добре при всякакви условия, имате нужда от маски за лице в козметиката за лице. Съдържанието на полезни и лечебни съставки в тази козметика за лице е в пъти по-високо от всички кремове. В допълнение, ефектът от маските се вижда буквално след първото приложение. Маските за лице, подобно на серумите, са предназначени за решаване на определени кожни проблеми и нужди: овлажняване, подхранване, почистване, лифтинг и др. Препоръчително е да ги използвате 1-2 пъти седмично.

SOS средства – Маски за лице в козметиката за лице

В допълнение към всички изброени по-горе козметични средства за грижа на кожата на лицето, определено трябва да имате в арсенала си така наречените SOS инструменти, които ще ви помогнат бързо да се справите с малки проблеми в навечерието на важно събитие, на което трябва да изглеждате страхотно.

Козметиката за лице като цяло включва няколко раздела: средства и методи за подобряване на външния вид (декоративни); методи и средства за грижа за кожата на лицето. Всичко, което не се отнася за декоративната козметика, се нарича грижа.

Тази козметика за лице, изпълнява няколко функции:

 • подобрява външния вид на кожата;
 • изравнява грапавостта;
 • избелва;
 • премахва грима и естествените замърсявания;
 • бори се срещу заболявания като акне;
 • поддържа и подмладява кожата;
 • предпазва от ултравиолетова радиация.

Колко често може и трябва да се прилага козметика за лице зависи от това какво е средството: кремове за домашна употреба, професионални хардуерни процедури в медицински център или инжекции за младост в салон за красота.

Плюсовете и минусите на всеки козметичен продукт могат да се определят по няколко параметъра.

Привлекателността на козметиката за лице е първото нещо, което хваща окото ни. Дизайнът на опаковка, шишенцето, тубата, буркана, понякога играят решаваща роля и влияе на цената. Например, младежката козметика за лице определено ще заинтересува момичетата и ще привлече вниманието.

Съставът е това, на което по-възрастните купувачи обръщат внимание преди всичко.

Традиционни софийски заведения

Традиционни софийски заведения и тяхното местоположение

Ресторант Етнотека „Хшов“ Адрес: бул. Княгиня Мария Луиза, 45. Той е от много други традиционни софийски заведения се намират в центъра, в близост до метростанция Сердика. Вечерно шоу – в петък и събота.

Ресторант „Механа ръченица“. Адрес: бул. Цар Борис III, 41. Ресторантът е с много красив интериор с традиционен рустик текстил. Вечерно шоу – в петък и събота.

Ресторант „Механа Чановете“. Адрес: ул. Кирил Драганов, 81- Механа има добра селекция от вина. Вечерно шоу – в петък и събота.

Ресторант Весело село, Адрес: бул. Драган Цанков, 5. Ресторантът се намира в парк Борисова градина, в стилизирана селска къща с голяма красива градина. Фолклорно шоу – всекидневно.

Ресторант „Воденицата“. Адрес: кв. Драгалевци, парк Витоша. През топлия сезон освен народни песни и танци има изпълнения на танцьори на въглени. Ежедневното фолклорно шоу започва в 21:00 часа.

Ресторант „Манастирская магерница“. Адрес: ул. Хан Аспарух, 67. В ресторанта се сервират ястия, приготвени по старинни рецепти от българските манастири. Музикална програма – всеки четвъртък, петък и събота.

Ресторант „Хаджидрагановите кашчи“. Адрес: ул. Козлодуй, 75. Ресторантът се намира в четири реставрирани възрожденски сгради, строени през 1866 г., обединени от общ двор. Фолклорният ансамбъл играе всеки ден без понеделник и неделя.

Като заключение може да добавим, че има много традиционни софийски заведения, които си заслужават да бъдат посетени.

Българската кухня: какви са нейните характеристики? 

Ако погледнете съвременната карта на европейския континент, лесно можете да видите, че най-близките съседи на републиката са турци, румънци, македонци, гърци и сърби. Тези народи, особено потомците на елините и поданиците на Османската империя и Византия, оказват влияние върху националната кухня на малка България. Хармонично съчетава две традиции: източна и славянска. В някои популярни български ястия можете дори да намерите следи от унгарска, средиземноморска, арменска или италианска кухня.

Можем да кажем, че постепенно в страната са се формирали оригинална кухня. Ресторантите в София изобилстват от храна, която се характеризира с няколко съществени характеристики:

-зеленчуците присъстват в различни ястия, вариращи от салати и супи до гарнитури и закуски;

-подправките не са твърде остри и не се използват в големи количества.

 

Езикова школа

Еикова школа  –  причини защо да се насочим

Когато стартираме обучението си по чужд език, почти винаги се насочваме към езикова школа, която да ни предостави цялостна и надяваме се качествена услуга за определен период от време. Разбира се много от желаещите да изучават чужд език се насочват към частни учители или пък решават да учат сами. Но защо изборът „езикова школа“ е най-удачният? Ето няколко важни причини:

 1. Ресурси

Всяка уважаваща себе си езикова школа би трябвало да разполага с различни ресурси, които самостоятелните обучения или частните учители не разполагат. На първо време това са човешките ресурси или иначе казано езиковата школа разполага с не един преподавател по чужд език. Обикновено са повече и много от тях са специализирани в различни типове обучения. Някои преподават само на деца, други само на възрастни. Учителите се разпределят и по специфика на обученията – например някои преподават сертификатни нива, а други пък специализирани обучения за юристи, медици и други.

 1. Отзиви за езиковата школа

За една езикова школа бихте могли да получите множество мнения и отзиви както от познати, така и съвсем непознати за вас клиенти на езиковата школа. При частните учители това е малко по-трудно и в повечето случаи субективно.

 1. Гаранция за качество

При самообучението вие сами трябва да обучавате себе си. Това само по себе си не е гарант за качество.  Вие сте този, който търси знанието и е трудно да ги намерите без някой, който да ви насочва. Именно в езиковата школа ще намерите професионалистите, от които имате нужда. Обикновено има преподаватели, които са с дълъг стаж и опит в сферата на чуждоезиковото обучение. Не пренебрегвайте и факта, че езиковата школа се опитва да поддържа високо ниво на качество, поради високата конкуренция. Преподавателите преминават през вътрешни обучения, както и биват изпращани на специални семинари за повишаване на тяхната класификация.

 1. Дисциплина

И нещо, което е много важно при какъвто и да е вид обучение. Това е поддържането на дисциплина при ученето, спазването на стриктен режим. Ако сте опитвали да научите нещо сами, то сте усетили, че самодисциплината е трудно нещо. Затова е добре да се доверите на специалист в езикова школа, който да ви помогне и в тази насока.

 

Важни съвети за храната за кучета

Съществува погрешно схващане, че животните имат страхотно обоняние и са в състояние да различават здравословната за тях храна от вредната. Всъщност това не е така. Вашият любим домашен любимец може с голямо удоволствие да яде ароматизирана храна, съдържаща добавки, които са опасни за здравето му. Заедно с експерти разбираме как да четем етикета на храната за кучета и какви съставки трябва да се избягват в състава.

Относно съставките:

Най-често месното брашно, зърнените храни (царевица), пилешката мазнина стават основният компонент на сухата храна от икономични и премиум класове. След това има различни добавки, като пробиотици, екстракт от юка, витаминни и минерални премикси, консерванти, стабилизатори, антислепващи агенти се добавят към фуражите на определени марки.

Съставът на мократа храна (също в икономичен и премиум сегмент) е месо или субпродукти от месния компонент (от 4 до 15%), различни желеобразуващи, ароматизиращи и други добавки, комплекс от мастноразтворими витамини ( A, D, E).

Ако източникът на протеин не е посочен в състава, тогава има всички причини да не се доверявате на качеството на продукта. Суровината за получаване на животински протеини могат да бъдат всякакви отпадъци от кланици и други места.

По уточнените продукти на храната за кучета:

По правило в състава на фуражи за икономически сегмент има такива абстрактни компоненти като зърнени храни, месо и карантии, протеинови растителни екстракти. Отново чие месо и чии карантии не се уточнява. Процентът също не е известен. Тези храни е най-добре да се избягват, тъй като произходът на източниците на протеин е неясен.

Карантиите са основният източник на някои микроелементи и витамини, които или липсват в мускулното месо, или са много малко. Всъщност съдържанието им във фуражите може да намали количеството на други, изкуствени добавки. От друга страна, карантиите съдържат голямо количество съединителна тъкан. Усвояемостта на техния протеин е по-ниска от тази на мускулното месо, така че високото съдържание на карантии може да повлияе неблагоприятно върху полезността на протеиновия състав. Някои кучета не абсорбират добре съединителната тъкан (хрущяла), което може да причини диария.

Ние от hranazakucheta.bg  много стриктно следим съставките на храната за кучета, които предлагаме. Поръчайте онлайн!

Договори и споразумения при условия на труд

Тъй като трудовото законодателство предписва, че е задължително да се посочат безопасни условия на труд на служителя в трудови договори или допълнителни споразумения към тях.

Защо е важно да се определят ЗБУТ безопасните условия на труд

По този начин една от основните отговорности на работодателя е да осигури безопасни условия на труд, докато определянето доколко безопасни или опасни са условията се извършва чрез специална оценка.

Ако в резултат на специалната оценка бъдат идентифицирани вредни или опасни фактори. Тогава организацията, която е извършила проучването на условията на труд, изготвя специални карти за оценка за такива работни места (наричани по-долу карти SAOT). Служителят трябва да подпише специалната карта за оценка на работното място в рамките на. 30 календарни дни от датата на одобрение на доклада за специалната оценка.

Какво се оценява и анализира по време на оценяването? Какви параметри ни позволяват да заключим дали външните въздействия на работното място върху служителя са вредни и опасни и до каква степен? В резултат на специална оценка на условията на труд се разкриват. Обективни количествени данни за физични, химични и биологични фактори, включително:

 • температура, осветеност, влажност, скорост на движение на въздушните маси (ако работното място се намира на открито);
 • термични, йонизиращи, електромагнитни и други лъчения от различен произход;
 • индустриален шум, ултра- и инфразвуково въздействие;
 • обща и локална вибрация;
 • наличието на суспензии, аерозоли, прах във въздуха;
 • наличието на химикали, смеси, вкл. някои вещества от биологична природа (антибиотици, витамини, хормони, ензими, протеинови препарати).

Неизвършването на специална оценка на условията на труд съдилищата тълкуват като нарушение на законните интереси и правата на неопределен кръг от хора на безопасни условия на труд. Ако работодателят е нарушил процедурата, компанията и длъжностните лица могат да бъдат подведени под административна. Експертът на организацията, извършващ специалната оценка, носи административна отговорност като длъжностно лице.

Отговорност за нарушаване на изискванията за ЗБУТ безопасност на труда

Както вече беше отбелязано, въпросите за защита на труда се отнасят до осигуряването на безопасността. На живота и здравето на работниците. А животът и здравето са един от основните приоритети, според Конституцията на република България.