Маски за лице в козметиката за лице

Ако искате кожата Ви да изглежда на 100% добре при всякакви условия, имате нужда от маски за лице в козметиката за лице. Съдържанието на полезни и лечебни съставки в тази козметика за лице е в пъти по-високо от всички кремове. В допълнение, ефектът от маските се вижда буквално след първото приложение. Маските за лице, подобно на серумите, са предназначени за решаване на определени кожни проблеми и нужди: овлажняване, подхранване, почистване, лифтинг и др. Препоръчително е да ги използвате 1-2 пъти седмично.

SOS средства – Маски за лице в козметиката за лице

В допълнение към всички изброени по-горе козметични средства за грижа на кожата на лицето, определено трябва да имате в арсенала си така наречените SOS инструменти, които ще ви помогнат бързо да се справите с малки проблеми в навечерието на важно събитие, на което трябва да изглеждате страхотно.

Козметиката за лице като цяло включва няколко раздела: средства и методи за подобряване на външния вид (декоративни); методи и средства за грижа за кожата на лицето. Всичко, което не се отнася за декоративната козметика, се нарича грижа.

Тази козметика за лице, изпълнява няколко функции:

 • подобрява външния вид на кожата;
 • изравнява грапавостта;
 • избелва;
 • премахва грима и естествените замърсявания;
 • бори се срещу заболявания като акне;
 • поддържа и подмладява кожата;
 • предпазва от ултравиолетова радиация.

Колко често може и трябва да се прилага козметика за лице зависи от това какво е средството: кремове за домашна употреба, професионални хардуерни процедури в медицински център или инжекции за младост в салон за красота.

Плюсовете и минусите на всеки козметичен продукт могат да се определят по няколко параметъра.

Привлекателността на козметиката за лице е първото нещо, което хваща окото ни. Дизайнът на опаковка, шишенцето, тубата, буркана, понякога играят решаваща роля и влияе на цената. Например, младежката козметика за лице определено ще заинтересува момичетата и ще привлече вниманието.

Съставът е това, на което по-възрастните купувачи обръщат внимание преди всичко.

Традиционни софийски заведения

Традиционни софийски заведения и тяхното местоположение

Ресторант Етнотека „Хшов“ Адрес: бул. Княгиня Мария Луиза, 45. Той е от много други традиционни софийски заведения се намират в центъра, в близост до метростанция Сердика. Вечерно шоу – в петък и събота.

Ресторант „Механа ръченица“. Адрес: бул. Цар Борис III, 41. Ресторантът е с много красив интериор с традиционен рустик текстил. Вечерно шоу – в петък и събота.

Ресторант „Механа Чановете“. Адрес: ул. Кирил Драганов, 81- Механа има добра селекция от вина. Вечерно шоу – в петък и събота.

Ресторант Весело село, Адрес: бул. Драган Цанков, 5. Ресторантът се намира в парк Борисова градина, в стилизирана селска къща с голяма красива градина. Фолклорно шоу – всекидневно.

Ресторант „Воденицата“. Адрес: кв. Драгалевци, парк Витоша. През топлия сезон освен народни песни и танци има изпълнения на танцьори на въглени. Ежедневното фолклорно шоу започва в 21:00 часа.

Ресторант „Манастирская магерница“. Адрес: ул. Хан Аспарух, 67. В ресторанта се сервират ястия, приготвени по старинни рецепти от българските манастири. Музикална програма – всеки четвъртък, петък и събота.

Ресторант „Хаджидрагановите кашчи“. Адрес: ул. Козлодуй, 75. Ресторантът се намира в четири реставрирани възрожденски сгради, строени през 1866 г., обединени от общ двор. Фолклорният ансамбъл играе всеки ден без понеделник и неделя.

Като заключение може да добавим, че има много традиционни софийски заведения, които си заслужават да бъдат посетени.

Българската кухня: какви са нейните характеристики? 

Ако погледнете съвременната карта на европейския континент, лесно можете да видите, че най-близките съседи на републиката са турци, румънци, македонци, гърци и сърби. Тези народи, особено потомците на елините и поданиците на Османската империя и Византия, оказват влияние върху националната кухня на малка България. Хармонично съчетава две традиции: източна и славянска. В някои популярни български ястия можете дори да намерите следи от унгарска, средиземноморска, арменска или италианска кухня.

Можем да кажем, че постепенно в страната са се формирали оригинална кухня. Ресторантите в София изобилстват от храна, която се характеризира с няколко съществени характеристики:

-зеленчуците присъстват в различни ястия, вариращи от салати и супи до гарнитури и закуски;

-подправките не са твърде остри и не се използват в големи количества.

 

Езикова школа

Еикова школа  –  причини защо да се насочим

Когато стартираме обучението си по чужд език, почти винаги се насочваме към езикова школа, която да ни предостави цялостна и надяваме се качествена услуга за определен период от време. Разбира се много от желаещите да изучават чужд език се насочват към частни учители или пък решават да учат сами. Но защо изборът „езикова школа“ е най-удачният? Ето няколко важни причини:

 1. Ресурси

Всяка уважаваща себе си езикова школа би трябвало да разполага с различни ресурси, които самостоятелните обучения или частните учители не разполагат. На първо време това са човешките ресурси или иначе казано езиковата школа разполага с не един преподавател по чужд език. Обикновено са повече и много от тях са специализирани в различни типове обучения. Някои преподават само на деца, други само на възрастни. Учителите се разпределят и по специфика на обученията – например някои преподават сертификатни нива, а други пък специализирани обучения за юристи, медици и други.

 1. Отзиви за езиковата школа

За една езикова школа бихте могли да получите множество мнения и отзиви както от познати, така и съвсем непознати за вас клиенти на езиковата школа. При частните учители това е малко по-трудно и в повечето случаи субективно.

 1. Гаранция за качество

При самообучението вие сами трябва да обучавате себе си. Това само по себе си не е гарант за качество.  Вие сте този, който търси знанието и е трудно да ги намерите без някой, който да ви насочва. Именно в езиковата школа ще намерите професионалистите, от които имате нужда. Обикновено има преподаватели, които са с дълъг стаж и опит в сферата на чуждоезиковото обучение. Не пренебрегвайте и факта, че езиковата школа се опитва да поддържа високо ниво на качество, поради високата конкуренция. Преподавателите преминават през вътрешни обучения, както и биват изпращани на специални семинари за повишаване на тяхната класификация.

 1. Дисциплина

И нещо, което е много важно при какъвто и да е вид обучение. Това е поддържането на дисциплина при ученето, спазването на стриктен режим. Ако сте опитвали да научите нещо сами, то сте усетили, че самодисциплината е трудно нещо. Затова е добре да се доверите на специалист в езикова школа, който да ви помогне и в тази насока.

 

Важни съвети за храната за кучета

Съществува погрешно схващане, че животните имат страхотно обоняние и са в състояние да различават здравословната за тях храна от вредната. Всъщност това не е така. Вашият любим домашен любимец може с голямо удоволствие да яде ароматизирана храна, съдържаща добавки, които са опасни за здравето му. Заедно с експерти разбираме как да четем етикета на храната за кучета и какви съставки трябва да се избягват в състава.

Относно съставките:

Най-често месното брашно, зърнените храни (царевица), пилешката мазнина стават основният компонент на сухата храна от икономични и премиум класове. След това има различни добавки, като пробиотици, екстракт от юка, витаминни и минерални премикси, консерванти, стабилизатори, антислепващи агенти се добавят към фуражите на определени марки.

Съставът на мократа храна (също в икономичен и премиум сегмент) е месо или субпродукти от месния компонент (от 4 до 15%), различни желеобразуващи, ароматизиращи и други добавки, комплекс от мастноразтворими витамини ( A, D, E).

Ако източникът на протеин не е посочен в състава, тогава има всички причини да не се доверявате на качеството на продукта. Суровината за получаване на животински протеини могат да бъдат всякакви отпадъци от кланици и други места.

По уточнените продукти на храната за кучета:

По правило в състава на фуражи за икономически сегмент има такива абстрактни компоненти като зърнени храни, месо и карантии, протеинови растителни екстракти. Отново чие месо и чии карантии не се уточнява. Процентът също не е известен. Тези храни е най-добре да се избягват, тъй като произходът на източниците на протеин е неясен.

Карантиите са основният източник на някои микроелементи и витамини, които или липсват в мускулното месо, или са много малко. Всъщност съдържанието им във фуражите може да намали количеството на други, изкуствени добавки. От друга страна, карантиите съдържат голямо количество съединителна тъкан. Усвояемостта на техния протеин е по-ниска от тази на мускулното месо, така че високото съдържание на карантии може да повлияе неблагоприятно върху полезността на протеиновия състав. Някои кучета не абсорбират добре съединителната тъкан (хрущяла), което може да причини диария.

Ние от hranazakucheta.bg  много стриктно следим съставките на храната за кучета, които предлагаме. Поръчайте онлайн!

Договори и споразумения при условия на труд

Тъй като трудовото законодателство предписва, че е задължително да се посочат безопасни условия на труд на служителя в трудови договори или допълнителни споразумения към тях.

Защо е важно да се определят ЗБУТ безопасните условия на труд

По този начин една от основните отговорности на работодателя е да осигури безопасни условия на труд, докато определянето доколко безопасни или опасни са условията се извършва чрез специална оценка.

Ако в резултат на специалната оценка бъдат идентифицирани вредни или опасни фактори. Тогава организацията, която е извършила проучването на условията на труд, изготвя специални карти за оценка за такива работни места (наричани по-долу карти SAOT). Служителят трябва да подпише специалната карта за оценка на работното място в рамките на. 30 календарни дни от датата на одобрение на доклада за специалната оценка.

Какво се оценява и анализира по време на оценяването? Какви параметри ни позволяват да заключим дали външните въздействия на работното място върху служителя са вредни и опасни и до каква степен? В резултат на специална оценка на условията на труд се разкриват. Обективни количествени данни за физични, химични и биологични фактори, включително:

 • температура, осветеност, влажност, скорост на движение на въздушните маси (ако работното място се намира на открито);
 • термични, йонизиращи, електромагнитни и други лъчения от различен произход;
 • индустриален шум, ултра- и инфразвуково въздействие;
 • обща и локална вибрация;
 • наличието на суспензии, аерозоли, прах във въздуха;
 • наличието на химикали, смеси, вкл. някои вещества от биологична природа (антибиотици, витамини, хормони, ензими, протеинови препарати).

Неизвършването на специална оценка на условията на труд съдилищата тълкуват като нарушение на законните интереси и правата на неопределен кръг от хора на безопасни условия на труд. Ако работодателят е нарушил процедурата, компанията и длъжностните лица могат да бъдат подведени под административна. Експертът на организацията, извършващ специалната оценка, носи административна отговорност като длъжностно лице.

Отговорност за нарушаване на изискванията за ЗБУТ безопасност на труда

Както вече беше отбелязано, въпросите за защита на труда се отнасят до осигуряването на безопасността. На живота и здравето на работниците. А животът и здравето са един от основните приоритети, според Конституцията на република България.

Разнообразие от ресторанти в центъра на София

Разнообразие от ресторанти в центъра на София

В столицата на България – София, можете да посетите не само традиционни заведения за национална кухня, но и ресторанти с италианска, американска и други кухни на света, отдавна признати за класика на кулинарията. Но необичайните ресторанти в София също са интересни заведения по свой начин. Със собствен нюх. Там, където атмосферата е интересна, ястията или интериорът са необичайни, където можете не само да хапнете вкусно, но и да прекарате време с интерес.

Какво Ви предлагаме ние:

 • Ресторант Cosmos в София

Този софийски ресторант е съвсем скорошно допълнение към гастрономическата обстановка на София. Отличава се от останалите ресторанти с традиционни български ястия в модерен стил. Някои от задължителните ястия в този елегантен ресторант са конско месо, пъстърва и десерт с рози. Те имат изключително вегетарианско меню, което е също толкова вкусно. За да се насладите на храна със звезда Мишлен на умерени цени, посещението в Cosmos е задължително.

Местоположение: ул. Лавеле 19, София Център 1000, София

 • Ресторант Бистро Песто

Този малък ресторант бар в центъра на града е идеален за бърза спирка между екскурзиите. Това бистро сервира италианска кухня с по-бързи темпове. Въпреки това, той е известен със своите сандвичи и паста на базата на песто. Наред с други средиземноморски и европейски ястия, бистрото обръща еднакво внимание на веганите и вегетарианците. Ресторантът в София има усещането за барака на езерото, но обслужва еквивалента на гурме ресторант. В този ресторант се търсят алкохолни напитки и кафе, а цените са разумни.

Местоположение: ул. Ангел Кънчев 18 А, София 1000

 • Ресторант Vino and Tapas

Vino and Tapas, както подсказва името, е ресторант в София, който е винарна, която сервира страхотни тапас и е идеалното място за започване на невероятен нощен живот. Мястото е отворено само вечер и сервира вечеря заедно с тапас. Ресторантът е известен с богатата си селекция от най-добрите вина от цял ​​свят. Ресторантът е бар и един от малкото ресторанти в София с жива музика. Въпреки че това място е подходящо за вегетарианци, опциите са много ограничени. Непременно трябва да опитате техните свински плешки, скариди и различни брускети.

Местоположение: бул. Дондуков 38, София 1000

Определяне на пределните разходи за закупуването на интериорни врати

Всеки човек, който някога е правил или поне е гледал как се извършват ремонтите, трябва да разбере колко обезпокоително и скъпо може да бъде това на пръв поглед просто събитие. Дори дете разбира, че най-добрите интериорни врати просто не могат да имат изгодна стойност, затова трябва да се обърне специално внимание на този момент, така че по-късно да не хапете лактите си, без да се придържате към собствените си средства. Тоест, първо, наложително е да се вземе решение за пълния бюджет за подмяна на врати в апартамент или в къща, като тази сума трябва да включва и монтаж, фитинги, както и окончателно довършителни работи. Струва си да се каже, че в тази светлина в много отношения размерът на необходимите средства ще зависи и от материалите, от които са направени вратите.

Материали и суровини за интериорните врати

Разбира се, от голямо значение е какви материали за интериорни врати ще изберете. Естественото дърво, което изглежда много красиво и издържа достатъчно дълго, е естествено приоритет, но има много други възможности. Например има стъклени, метални, пластмасови, както и други врати, за това ще говорим по-подробно малко по-късно.

Хармоничен интериор: стил и цвят, които да изберете при закупуването на интериорни врати

Също така е много важно да решите правилно какъв цвят да изберете интериорни врати. Има и просто колосален огромен брой опции. Основното е, че те хармонично се вписват в цялостния интериорен дизайн, така че да не се превърнат в досадно място там, което ежедневно ще ви води в състояние на еднаква ярост и разочарование.

Друг изключително важен фактор е системата за отваряне на вратите, от които също има доста на пазара. Едва след като се справите с тези проблеми, можете да преминете към практически решения.

От какъв материал да изберем интериорни врати

Както вече казахме, най-популярният материал за производството на интериорни врати в къщата винаги е бил и остава точно дървото. Въпреки това, той може да бъде разнообразен. Освен това има цял набор от други опции, които също не бива да се отхвърлят.

Още по темата “ Закупуването на интериорни врати“ тук.

Устойчивостта на евтина входна врата осигурява подсилени панти

На какво обръщаме внимание при покупка на добра и евтина врата за къща

Стилната и евтина входна врата трябва да бъде в хармония с интериорния дизайн и в същото време надеждно да защитава къщата от негативните ефекти на природата, да играе ролята на отличен шумо и топлоизолатор и да поддържа комфортен микроклимат в къщата.

Купуването на евтини врати за вашия дом е доста трудна задача. Необходимо е не само да изберете модел за цената, но и да вземете предвид много други фактори при покупка. Металните улични врати трябва да бъдат:

Надежден. Ето защо си струва да се обърне внимание на дебелината на стоманения лист, използван в металната конструкция, и вида на ключалките. За надеждна защита на къщата от кражба с взлом е по-добре да изберете евтини модели с дебелина на листа 1,5 мм и две надеждни брави.

Издръжлив. Устойчивостта на вратата на механично натоварване се осигурява от наличието на усилватели и подсилени панти.

Имат атрактивен завършек. За това се използва покритие на вратата, което е устойчиво на ултравиолетова светлина, валежи и ниски температури.

Притежават висока топло и звукоизолация. Кухината на входната врата обикновено се запълва с минерална вата или пяна, което намалява загубата на топлина и нивото на проникване на шум отвън. А двойна гумена уплътнителна примка, минаваща по ръба на крилото, подобрява изолацията на вратата.

Ние сме Феникс Корект. Шоурумът ни е в : гр. София, ул.“Г.С.Раковски 29″.

Телефон за връзка с нас: +359 877 300 789.

Когато купувате евтини входни врати за частна къща, трябва да обърнете внимание на модели, които се различават по някои от характеристиките си от обикновените метални врати:

Първо, евтина входна врата трябва да принадлежат към 3-ти клас на безопасност.

Второ, да има противопожарни характеристики. Такава врата няма да позволи на огъня и дима да се разпространяват бързо и лесно, което е особено важно за частна къща.

При избора на врата за частна къща собствениците трябва да решат проблема с оптималното съотношение на цена, надеждност и топлоизолационни свойства. Има много опции, всяка от тях има плюсове и минуси.

Намиране на оптимално решение за всеки проект е гипсокартонът

Защо е така удобно да се работи с гипсокартин

Това свойство е много полезно при производството на арки, различни сложни прегради и други конструкции. И ако добавите метален профил към гипсокартон, можете да извадите конструкция с абсолютно всякаква сложност.

Също така, като използвате листове от гипсокартон, можете да направите идеално гладки стени и прегради.

Ако се използва еднослойна облицовка, тогава много често се използва лепило с гипсова основа. В случай, че има рамка и е необходимо да фиксирате гипсокартон към нея, тогава е необходимо да вземете винтове с отвертка за работа. Тогава вътре ще бъде възможно да се полагат проводници, кабели и т.н., като цяло всичко, което трябва да бъде скрито от погледа.

Освен това, когато работите с гипсокартон, той може да се намокри и след това да му се даде по-сложна форма, тоест не страда от влага, а напротив – помага му. Трябва да се отбележи, че този материал напълно отговаря на всички екологични стандарти, което го прави напълно безопасен.

Нашата търговска фирма Естро има за цел намирането на оптимално решение за всеки конкретен проект.  За връзка телефонът ни е: (+359) 89 664 2072.

Как се е появил гипсокартонът

Такъв невероятен материал, незаменим в съвременното строителство, се появи при доста странни обстоятелства. Още през 19-ти век Августин Сакет просто искаше да измисли нови начини за използване на хартията, възможността за ново приложение на своите производствени ресурси. Резултатът беше строителна плоскост, в която слой от гипс беше залепен с много слоеве тишу хартия. Както е в случая с много други иновации, гипсокартонът не предизвика голям интерес в началото. Преодоляването на съпротивата на навика и установените правила в строителството е доста трудно.

Известно време по-късно благодарение на Кларънс Утсман е създаден стандартът за гипсокартон, който се използва и до днес. Композитният материал, изработен от гипс и картон, стана широко разпространен и след това стана напълно незаменим в много области на строителството

SEO оптимизиране на сайт – какво е това?

SEO оптимизиране на сайт – какво е това?

SEO оптимизиране на сайт е комплекс от определени процеси, чийто резултат е заемането на челните позиции в резултатите от търсенето от сайта.

Как да се постигне такъв резултат? За да се постигне такъв резултат, е необходимо да се създаде такава структура и съдържание на сайта, които търсачките (на Google) ще възприемат като най-подходящи по отношение на заявката на потребителя. С други думи, търсачката ще приеме, че именно на вашия сайт се намира отговорът на зададения от потребителя въпрос.

Защо ни е необходима оптимизация на уебсайтове?

Вероятно не е тайна за никой от Вас, че можете да намерите няколко десетки или дори стотици сайтове за една заявка. Това предполага, че броят на сайтовете се увеличава не с месеци, а с дни. И така, как да различим своя собствен сред красиви, информативни, полезни, търговски, лични, публични и други сайтове?

Какво представлява оптимизацията на уебсайтове?

Съществуват две техники за оптимизиране на вашия уебсайт:

 • вътрешна
 • външна.

Всяка от тях има различен ефект върху промоцията в търсачките.

Например: вътрешната оптимизация има по-голямо влияние върху позиционирането на сайта в …., отколкото в Google; използвайки примера на същите търсачки, може да се различи по-голямо влияние на външните връзки върху позициите в Google, което е много зависимо от въвеждането на връзка към вашия сайт от уеб ресурси на трети страни.

По-долу в статията ни можете да научите за характеристиките на всяка от тези категории.

Какво представлява вътрешната оптимизация на уебсайтове?

Вътрешната оптимизация на уебсайт включва работа по неговата структура. Основната задача е да направим страницата удобна за потребителя, интуитивна и, разбира се, полезна, т.е. наситете го с подходяща информация, която ще помогне на потребител, който идва на вашия сайт, да получи отговор на въпроса, който е задал на търсачките.

Вътрешната оптимизация включва следните няколко основни етапа:

 • Анализ на заявки и изготвяне на висококачествено семантично ядро;
 • Извършване на корекции в структурата на сайта: robots.txt, sitemap.xml, четим от човека url (CNC) и др.;
 • Подобряване на качеството на използваемостта на сайта;
 • Създаване на вътрешно свързване;
 • Оптимизиране на снимки и изображения;

Коригиране на технически грешки: премахване на повредени връзки, дублиращи се страници, неизползвани скриптове, коригиране на кода, h1-h6, тагове, описание, ключови думи и много други.